Οι συμβουλές για το πώς μπορείς να κάνεις την επιχείρησή σου δυνατότερη, πώς να ευχαριστήσεις τον πελάτη σου και τα συναφή, έχουν κατακλύσει το internet.
Τι πρέπει να κάνεις όμως όταν ο πελάτης σου είναι θυμωμένος;
Ας δούμε 5 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τέτοιες περιπτώσεις μικρών κρίσεων.
1. Μην το παίρνεις προσωπικά. Ο πελάτης σου ναι μεν φωνάζει σε εσένα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρει πως το φταίξιμο δεν είναι δικό σου. Εσύ είσαι απλά εκεί για να τον διαχειριστείς. Άσε τον να ξεσπάσει και μην τον διακόψεις.
2. Μην αντιμιλάς. Με το να προσπαθείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι. Αν όμως αρχίσει να παραφέρεται, το μόνο που μπορείς να κάνεις ήρεμα, είναι να του δείξεις πως αν δεν ηρεμήσει, δε θα καταφέρετε να συνεννοηθείτε.
3. Η ευγένεια είναι το μεγαλύτερο σου όπλο. Να είσαι πάντα ειλικρινής και να έχεις σεβασμό και κατανόηση στον πελάτη σου. Κράτα την ψυχραιμία σου και έλεγξε το θμό σου, έτσι θα κάνεις τον πελάτη σου να νιώσει άσχημα για τη συμπεριφορά του.
4. Χρησιμοποίησε το χιούμορ και την υπομονή σου. Έχε υπομονή και δείξε την καλή σου διάθεση με το να κάνεις ίσως κάποιο αστείο για να ελαφρύνει το κλίμα.Αν αυτό δεν “πιάσει”, τότε θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά η υπομονή σου θα σε βοηθήσει.
5.Λύσε το πρόβλημα και απολογήσου. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να ζητήσεις συγνώμη όταν ο πελάτης σου είναι επιθετικός, αλλά σίγουρα με το να πεις συγνώμη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, θα τον μαλακώσεις. Όταν ηρεμήσει, λύσε το πρόβλημα του με τη δική του βοήθεια, έτσι θα βρείτε μια δίκαιη λύση και για τις δύο πλευρές.
Ο πελάτης σίγουρα δεν έχει πάντα δίκιο, αλλά για το καλό και των δύο σας θα πρέπει να χειρίζεσαι άψογα την υπομονή και το άγχος σου.